Dinsdag 18 maart werd de laatste hand gelegd aan het uitgraven van enkele ecologische poelen in de gemeente Mol. Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete zette samen met lokale eigenaars graafmachines in om de poelen in Mol-Rauw en Mol-Wezel te graven.

De poelenwerkgroep van het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete legt elk jaar een aantal natuurlijke poelen aan om de biodiversiteit een duwtje in de rug te geven. Vele planten, amfibieën, insecten en andere dieren zijn voor hun voortbestaan immers aangewezen op het specifieke milieu dat zo’n poel vormt. Een mooi voorbeeld hiervan is de zeer zeldzame kamsalamander.

De werken werden op 18 maart afgerond. Nu is het aan de natuur om de waterpartijen op een spontane manier te laten evolueren tot een gezonde biotoop. Het resultaat mag er echter nu al wezen. Nog geen kwartier na het uitgraven van één van de poelen kwam de eerste pad haar nieuwe thuis al verkennen. Een veelbelovend signaal voor de toekomst! De provincie Antwerpen en Onroerend Erfgoed maakten dit project financieel mogelijk.